“In één woord: on-ge-loof-lijk”, antwoordt Josine Dubbeldam voor de zoveelste keer de toegestroomde journalisten, op de vraag wat ze vindt van haar geluk. Ze beseft het nog steeds niet helemaal. Want hoe groot is de kans dat je het allereerste velletje van de nieuwe wc-rol in een keer goed losscheurt, en er meteen mee aan de slag kunt?

Vorige week donderdag, zoals gewoonlijk precies een uur na het avondeten, was er eerst tegenslag voor de Valkenswaardse Josine. Er zat nog maar één velletje op de wc-rol. “Er moest dus weer een nieuwe, dure rol op, alweer de derde die week”, zegt ze. Na het vervangen begon het moeilijkste: het lospeuteren van het eerste velletje. Maar niet voor dappere Josine. Het allereerste velletje kwam zelfs meteen los, helemaal intact zonder het te verprutsen!

Ze vertelt haar relaas nog maar eens aan de journalisten die al vier dagen bij haar op de stoep bivakkeren: “Ik kan me niet herinneren dat ik heel voorzichtig deed of zo. Op de een of andere manier moet ik mijn nagel precies op de juiste plek hebben gezet. Daarna heb ik gewoon gescheurd, zoals altijd. Daar zat ik dan met mijn velletje. Ik kon meteen vegen. Kun je het geloven?”, lacht ze.

Haar eerste velletje heeft Josine trouwens niet gebruikt. Dat zit veilig opgeborgen in haar scrapbook, zodat ze er nog vaak naar kan kijken. Inmiddels heeft Josine ook een staatslot gekocht. “Volgens mij zit ik in een geluksflow”, jubelt ze. “Goed kans dat ik deze maand ook nog eens de honderdduizend in de wacht sleep, of eindelijk die serieuze relatie. Ik kan niet wachten!”