Deze week stond in het teken van een frisse start. Van nieuwe bedrijvigheid. Het begon allemaal op maandagochtend. Toen betrok ik een kantoor op Strijp-T. Niet zomaar een kantoor.

Ik kreeg de sleutel van het prachtig gerenoveerde, ruime TQ3 pand. Het staat pal achter de oude energiecentrale bij het Strijps Bultje. Het stamt nog uit de tijd dat Philips vanuit bolwerk Strijp in Eindhoven de toon zette. Sinds afgelopen maandag werk ik er onder de vlag van 24 uur in bedrijf in een fijne atmosfeer met zzp-collega’s aan mooie producties.

Na bijna een jaar thuiswerken weer terug naar kantoor; ‘t is een hele stap vooruit. Geen kat-op-schoot meer, geen zwaai zwaai meer naar de buren, geen wasjes tussendoor, dág senseootje naast het beeldscherm. Wat dan wel?

Vanaf afgelopen maandag wandelforens ik weer lekker naar het werk – het is heus een mini-eindje – , drink ik beste koffie en hang ik als vanouds weer onderuit op een bureaustoel aan een officieel bureau, vast op een plek waar vroeger een machine stond die oorverdovend kabaal maakte, en onbegrijpelijke onderdeeltjes spuwde.

Het belangrijkste: er zijn nieuwe collega’s. Die maken minder lawaai en ik kan er prettig mee kletsen, op gepaste afstand. Bovenal liggen er bij 24 uur in bedrijf volop businesskansen voor het oprapen. Mooi meegenomen!