Blog

Tom poes eten als een Baas! – een Masterclass, deel 1

By 7 maart 2016juni 29th, 2020No Comments

Bij het schrijven van deze Masterclass kan ik de tv natuurlijk niet gebruiken. Mijn roze vriend daarentegen natuurlijk des te meer! Die ligt direct binnen hapbereik naast het toetsenbord. Tom poes is inmiddels al voor de helft georberd, zonder crème op het bordje, op de lippen en/of de toetsen. Knap, vindt u? Nee hoor, niet als u weet wat u doet! Maar eh… zou u tom poes ook wel eens als een baas willen eten? Welkom bij deze Masterclass Tom poes eten als een Baas, een high end cursus in 3 delen!

“Wat… hoe… huh… tom poes?” denkt u nu wellicht op uw verkeerde been, “Het is toch tompouce?” Jazeker, het is tompouce. Maar hoewel ik slechts kan raden hoe het bij u zit, vind ik dat tom poes veel beter tussen de oren zit. Huiselijker ook. Of hoort u bij die ongezellige mensen die ook maar blijven vragen en vragen of dat nou per se moet, zo dubbel en dik de confiture op de boterham? En bent u er ook zo een die dat geen gezicht vindt, iedereen met de eigen lepel in de compote? Maar beste mensen, jam en appelmoes, dat klinkt toch veel beter? Tom poes dus en daarmee maken we ons landje weer een stuk gezelliger.

Deze Masterclass is speciaal ontwikkeld voor de ervaren tom poezen eter. Voor u dus! Om hen, u, eens hard onder de riem te steken, leek het mij zinvol de tanden te zetten in een tom poezenvraag die zelfs de meest ervaren tom poezeneter dagelijks op zijn tom poezenpad tegenkomt: ‘Hoe, in Godsnaam, leer ik tom poes nou eens als een baas eten en niet als kleuter?’

De tanden zeg ik? Ik bedoel… de lippen! Of eet u tom poes met mes en vork? Zo hup netjes het mondje in? Maar… hoe doet u dat met het bordje en het aangezicht zo schoon mogelijk houden? Oh, u snijdt tom poes? U houdt dus van eetikette tijdens tom poes! Maar hoe dan? Zodat het aan beide kanten snijdt: én uw tom poes lekker ver orberen zonder al te veel crème op uw bordje én niet voor paal tijdens de kringverjaardag. Hebt u daar al eens aan gedacht? Vragen, vragen, vragen. Kortom: welkom in tom poezen land!

De theorie en de praktijk van tom poes vloeien tijdens deze Masterclass mateloos over. Nadat we in deel 2 enkele Interessante Achtergronden bij tom poes hebben behandeld, gaan we het in deel 3 hebben over de 3 wereldwijd officieelst erkendste manieren om tom poes te orberen.

Maar mag ik u nu verzoeken vóór deel 2 als Wiede Weerga direct op de fiets naar uw super te springen, en daar diverse tom poes halen. Want over tom poes leert u het meest onder het genot van… tom poes!

Tot deel 2, tot tom poes!

Tom poes eten als een Baas!  – Ronald Frencken, tekstschrijver Eindhoven