Producties in opdracht

Teksten voor jubileumboek WDH

By 27 december 2013juni 29th, 2020No Comments

Teksten voor jubileumboek WDH

Ronald Frencken Creanza WDH kaftIn opdracht van reclamebureau Creanza uit Eindhoven schreef ik de teksten voor het jubileumboek World under Pressure van cilinderspecialist WDH.

Cilinderfabrikant WDH uit Eersel vierde eind 2013 zijn twintigjarig jubileum. Een memorabel moment dat niet zomaar voorbij mocht gaan. Daarom wilde WDH zijn relaties verrassen met een luxe ingebonden uitgave. Een uitgave die op geen enkele koffietafel en in geen enkele directieruimte zou mogen misstaan. De uitgave moest gaan over ontwikkelingen in de cilinderbranche, vroeger maar ook in de toekomst. Maar natuurlijk stond ook de geschiedenis van twintig jaar WDH centraal. Voor de productie van de uitgave werd het Eindhovense reclamebureau Creanza ingeschakeld. Creanza vroeg Ronald Frencken om de teksten te schrijven.

In de uitgave kwamen klanten en leveranciers aan het woord over de vaak intensieve en langdurige samenwerking met WDH. Ook werd met medewerkers gesproken. Interviews werden door Ronald Frencken afgenomen, telefonisch maar waar mogelijk ook face to face. Zo ontstond langzaam maar zeker een compleet beeld van twintig jaar WDH in een ‘World under pressure’. Alle pagina’s in het boek werden uiteindelijk rijk gelardeerd met fraaie fotografie. Uiteindelijk verzorgde Creanza ook het drukwerk.

Hieronder een van de interviews uit het jubileumboek:

In 2012 ontving WDH van ingenieursbureau Conbit een uitdagende order. Het bedrijf vroeg WDH achttien cilinders te leveren voor vijf hydraulische hefinstallaties. Die waren bedoeld voor het installatieschip Zaratan. Deze gigant – grootte: voetbalveld – werd ingezet voor de realisatie van een windmolenpark bij Helgoland, in de Noordzee. Constructiebedrijf BEPE Construction bouwde de installaties waarin de cilinders werden gemonteerd.

De hefinstallaties werden geplaatst op een configuratie van SPMT’s, uit de kluiten gewassen 128-wiels installaties waarmee vrij over het dek van moederschip Zaratan kan worden gemanoeuvreerd. Staal legt uit: “Vanaf Cuxhaven in Noord-Duitsland transporteerde de Zaratan in totaal 80 ‘monopiles’, dit zijn funderingspalen voor windmolens, naar de eindbestemming. Elke fundatie heeft een doorsnede van 5,5 meter bij een lengte van 60 meter en weegt tussen de 550 en 720 ton. Op de plaats van bestemming werden ze met behulp van de SPMT’s en de van WDH-cilinders voorziene hefinstallaties tot onder het kraanbereik van de Zaratan gepositioneerd en vervolgens gelift. Hierna konden ze in zee worden neergelaten en in de bodem geheid.” Vanwege het formaat en het gewicht van de palen konden per keer slechts drie fundatiepalen worden getransporteerd. Medio 2013 werd de laatste trip ondernomen.

Het ‘Brabants onderonsje’ resulteerde in een fraaie samenwerking tussen drie partijen. Samen wisten ze niet alleen zichzelf maar ook Zuidoost-Brabant op de kaart te zetten. Gedurende het hele ontwerp- en productietraject vond regelmatig overleg plaats. “Het ontwerp van de installaties kwam uit onze koker”, zegt Staal. “Echter, wij zijn gespecialiseerd in de engineering en uitvoering van hijs- en installatiewerkzaamheden. Voor de hydraulische knowhow en de productie van de cilinders lag samenwerking met WDH voor de hand. Een partij met veel kennis van zaken en een praktische manier van werken.”

Hier zie je enkele spreads:

Industriële projecten door Ronald Frencken