Producties

Maggezien zet talenten in het zonnetje

By 3 februari 2021No Comments

Voor Maggezien, het glossy magazine van Talent, schreef ik aan de hand van persoonlijke interviews vijf verhalen. Ze gaan over mensen die op een of andere manier hun talent inzetten om het leven van Talenten – zo noemen ze bij Talent de mensen die een extra zetje goed kunnen gebruiken – te verbeteren.

Ik sprak Sanne. Die heeft talent voor het verbeteren van de manier waarop wij naar jeugdzorg kijken. Dat doet ze met haar bedrijf Visie op Jeugd. En ik sprak Michel. Hij heeft het talent om voor kinderen als zijn dochter Maud speciale woonvoorzieningen te bouwen, zodat zij nog beter kunnen meedraaien met de maatschappij. Dan was er nog Kim Felter. Die kijkt bij het CIZ of mensen in aanmerking komen voor langdurige zorg. Dat stelt hen in staat hun talent beter te benutten. Bij Kims werk komt heel veel kijken.

Wie echt een gave heeft om alles uit het leven halen is Jordy. Trouwens, vergeet ook zijn ouders niet: Miranda en Leon, die altijd in Jordy’s talent hebben geloofd. Dan zijn er Loe en Ilse, de twee directeuren van talentenschool de Blinker. Die zorgen ervoor dat wat bij hun leerlingen in het vat zit, er ook echt uitkomt.

Vijf verhalen, zoveel talenten. Ieder mens heeft ze, lees je in Maggezien. In opdracht van Morres & Company schreef ik erover. Wij weten immers dat het wáár is wat Talent zegt over talent: vind het, geef het aandacht en liefde en het zal groeien. Wil je de verhalen lezen, geef me dan een seintje.