Blog

Dubbel gevoel bij Boutros Boutros

By 17 februari 2016juni 29th, 2020No Comments

Mensen mensen, wat een dag wat een dag. Boutrous Boutros-Ghali, de man met de mooiste dubbele naam aller tijden, is dood. Dood! Toen ik het las in de krant moest ik twee keer slikken. Als secretaris-generaal bij de VN vloog Boutros Boutros van 1992 tot 1997 als een dolle tseetseevlieg over de hele wereld. Beet zich als een furieuze chow chow in allerlei brandhaarden vast. Kerel hoor, Boutros Boutros, man man. De hele dag al heb ik een dubbel gevoel bij zijn overlijden. Jammer jammer.

Hoe zal ik het zeggen… Ik voel me zo’n nono. Min of meer een dodo die niet kan beslissen waar dat áller-, állerlaatste ei moet worden gelegd. Rara hoe dat afliep… De tjik tjak in de bush bush op Bora Bora destijds idem dito. Die twijfelde ook maar koos voor het ruige fluitenkruid. Te laat te laat was het voor de dodo. In de tijd van Boutros Boutros heeft die ene bobo uit Baden Baden daar bij Waku Waku nog iets over verteld, op onze stereo-tv was dat. Toen waren wij nog ukkepukken en hadden wij nog Coco, onze wijlen Rottweiler.

Boutros Boutros, die twijfelde niet, die had geen dubbele agenda. Een man een man, een woord een woord, zo was ie. Maar goed, genoeg over Boutros Boutros. Het is acht over acht en er zal iets op tafel moeten komen. Mimi van de toko adviseerde couscous. “En doe er dan meteen alfalfa bij voor de smaak”, en daarachteraan: “Wacht wacht. Wat nog lekkerder is: kip piri piri! Beetje gado gado erbij, lekkah, lekkah”, je weet wel met zo’n zwaai-zwaaigebaar langs haar oor. “Kan, kan”, zei ik, niet erg overtuigd. Tut tut Mimi! Ze kan soms ook zo klessebessen. Ach, oor in oor uit weet je wel weet je niet.

Couscous vind ik sowiesowie maar so so la la. Ik heb wel eens gehoord dat je er stevig van aan de beri beri kunt raken. Nee nee, het idee alleen al, dat wordt een no no, bah bah. Laat ik dus maar naar de super gaan. Daar heb ik geen Tomtom voor nodig: straat uit, links, links: klaar! Wel even hurry hurry, ofwel ‘Andale, andale, arriba, arriba!’, zoals die gouwe, ouwe Speedy Gonzales vroeger al wist. Maar binnen is binnen, zo is het ook he. Dus nee Mimi, ik heb jouw tuk tuk niet nodig, jij haaibaai!

Laat ik in de winkel de snoepgang maar overslaan. Voordat ik het weet zit ik hier aan de bonbons of tumtums. Of zit ik met smarties mijn smart over Boutros Boutros te herkauwen. Of taaitaai, nee dank je de koekoek. Maar linksom of rechtsom, er zal iets op tafel moeten komen. Misschien iets met dubbelvla of tutti frutti? Wel een beetje op de pingping letten trouwens, ik heb ook de toto niet gewonnen.

’t Zit hem natuurlijk tussen twee oren maar poeh poeh, ik hoop dat het snel over is, dat wikken en wegen over Boutros Boutros. Tjonge tjonge wat zal ik dan blij zijn. Drievoud hiep hiep hoera.

Dubbel gevoel bij Boutros Boutros – Ronald Frencken, tekstschrijver Eindhoven