Volvo V70: een testdrive

Dit artikel verscheen in editie 2 van IN Eindhoven, juni 2016.

Rij je van Best naar Eindhoven en weer terug, dan leg je een route af die op zijn zachtst gezegd niet al te Zweeds aandoet. Anders wordt het wanneer je hem rijdt in een Volvo V70. Bij Volvo Van Roosmalen aan de Eindhovenseweg Zuid in Best maakten wij via een testdrive kennis met die hoogstaande Zweedse norm: klasse, comfort en betrouwbaarheid, gecombineerd in de majestueuze Volvo V70.

Vanaf de voorstoelen van de Volvo V70 D4 met de befaamde twin turbo die 181 Zweedse paarden in bedwang houdt is het makkelijk praten, zo is in eerste instantie onze gedachte. Toch blijkt niets minder waar. Directeur Erwin van Marwijk van Van Roosmalen: “Alle versies van de V70 leveren imposante prestaties. De V70 is er in twee sterke dieselvarianten, waaronder een met twin turbo. Daarnaast is er nog een benzineversie. Die levert 190 pk. Voor welke V70 je ook kiest, er is altijd voldoende vermogen. Schakelen met de hand of comfortabel via de automaat, beide zijn mogelijk. Niet voor niets bewijst de V70 zich al vanaf zijn introductie in 2002 als de veilige, rijk uitgeruste limousine voor lange afstanden.”

Uitvoeringen
De V70 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de Polar en de Polar+. Dat het van binnen goed zit wordt duidelijk tijdens onze testrit met de Polar-uitvoering. Deze rijk van leder voorziene Volvo heeft Volvo On Call aan boord. Het Sensus systeem zorgt voor een fantastische geluidservaring en ook het navigatiesysteem laat zich door ons gemakkelijk bedienen. De parkeersensoren maken ons, testrijders die een auto van het formaat Volvo V70 niet gewend zijn, op momenten extra blij. “Maar in luxe gaat de Polar+ nog een stap verder”, zo stelt Erwin in het vooruitzicht. “Die is onder andere voorzien van metallic lak en parkeersensoren vóór. De voorstoelen en het schuif- en kanteldak bedien je elektrisch. De bestuurdersstoel komt via de geheugenfunctie meteen in de meest comfortabele stand.”

Testrijder Joep van Valen (26): “Top, deze auto met e-drive! Sta je voor rood licht, stopt de motor. Nog voordat je het gaspedaal goed en wel hebt aangeraakt loopt hij alweer.”

Veiligheid
Xenon verlichting en een uitgebreid airbagpakket zijn vanzelfsprekend standaard aan boord. Hoge ogen scoort Volvo met zijn City Safety. “Dit systeem verkleint de kans op aanrijdingen, ook in de bebouwde kom”, zegt Erwin. “City Safety is Volvo’s antwoord op onoplettend rijgedrag, bijvoorbeeld door appen tijdens het rijden. Het heeft zich in de praktijk inmiddels ruimschoots bewezen.”

Aanbieding
Binnenkort verschijnt de nieuwe Volvo V90. Dat moment grijpt Van Roosmalen aan om nu nog eenmaal een rijk uitgeruste V70 in een beperkte oplage aan te bieden. “Wie nu een Volvo V70 Polar aanschaft, betaalt daar slechts € 39.000 voor. Deze zeer aantrekkelijke prijs voor een auto van het topkaliber van Volvo vind je nergens. Daar komt bij dat we onze V70’s op voorraad houden. Kopen betekent dus nagenoeg direct rijden.”

Testrijder Iris Klerkx (28): “Dát is makkelijk! Hij heeft Volvo On Call aan boord. Hiermee kun je op afstand via de smartphone onder andere je route invoeren en de voorruit ontwasemen.”

Service
Volvo-rijders kunnen in de regio terugvallen op het uitgebreide dealernetwerk van Van Roosmalen, Nederlands grootste Volvo-dealer. “Ook wat service betreft ademt Volvo klasse; onze vestigingen in Best, Den Bosch, Eindhoven, Hapert, Helmond, Tilburg, Veldhoven en Waalwijk bieden uitgebreide servicefaciliteiten. ‘Dan kom je thuis’ is ons bedrijfsmotto. Met deze aanbieding en met onze service geven wij daar inhoud aan. Zelfs bij een alledaags Brabants ritje tussen Best en Eindhoven.”

 

Neem contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg Ronald Frencken

Ontvang nieuwe blogs direct in je inbox