Ondernemen neemt een vlucht op Aeroparc

Dit artikel verscheen in editie 2 van Eindhoven Business, mei 2016.

Organiseren, sturen, enthousiasmeren, het zit Geert-Jan van Bakel (41) meer dan gemiddeld in het bloed. Al jaren. De piek verscheen in februari 2015, toen hem werd gevraagd vele tienduizenden mensen in een uitgelaten Lampegat zo ongeschonden mogelijk door vier dagen carnaval te loodsen. Stadsprins d’n Bakelaer van destijds volbracht zijn taak glansrijk, zo heeft de geschiedenis ons inmiddels geleerd. Maar wat hadden we dan gedacht van deze ondernemer die weet dat het draait om mensen. Niet alleen tijdens carnaval of in Lampegat, maar bovenal in ‘zijn’ bedrijvenpark Aeroparc, waar hij de belangen behartigt van tientallen huurders en, zo is zijn verwachting, nog veel meer aspirant huurders.

Was het werkterrein van Geert-Jan tijdens die mildkoude februari van 2015 nog Eindhoven, thans heeft hij de bakens verlegd naar Gilze-Rijen. Daar, aan bedrijvenpark Aeroparc, verricht hij als locatiemanager mooi werk. Op dit bedrijventerrein vind je een scala aan bijzondere bedrijfsgebouwen, van groot, zeg met een oppervlakte van 3.000 vierkante meter voor op- en omslag, tot klein, twintig vierkante meter, voor de ondernemer die comfortabel kantoor wil houden. Elke vierkante meter is onderdeel van het ‘grote plan’ dat de eigenaren van het Aeroparc en Geert-Jan met het park hebben. Doel is om samen met huurders te komen tot het meest vitale en duurzame bedrijventerrein in deze vruchtbare regio. “Daarvoor hebben wij alle tools voorhanden”, zegt Geert-Jan. “Aeroparc heeft ondernemers alles te bieden voor een zonnige toekomst. Om te beginnen is er de goede bereikbaarheid via de snelweg en het nabijgelegen NS-station. Aeroparc lonkt naar zowel Breda als Tilburg. Trek je een ietsje grotere cirkel, dan komen Rotterdam, Eindhoven en zelfs delen van België in beeld. Zeker voor de Brabantse ondernemer die de zakelijke focus heeft op Zuid-Holland of West-Brabant is Aeroparc een buitenkans. Die kan niet centraler zitten.”

Eerst maar eens iets uit de wereld helpen. Want Geert-Jan heeft het al vaak gehoord. Vaker dan hem lief is, eerlijk gezegd. ‘Aeroparc, dat heeft toch te maken met luchtvaart, met de militaire vliegbasis Gilze-Rijen als buurman?’ Niet dus, zo verzekert hij ons. “Die naam is ooit gekozen omdat het bedrijventerrein pal naast de vliegbasis ligt waar nu de Chinooks, de Alouettes en de Apaches van de Koninklijke Luchtmacht hun thuisbasis hebben. Maar de gebouwen, panden en kantoorruimten op Aeroparc staan op zich. Daar is niets luchthaven-achtigs aan. Het enige wat huurders op Aeroparc bindt is de transparante, inspirerende atmosfeer waarin je elkaar gemakkelijk vinden kunt”, zo verzekert hij zijn toekomstige huurders. “Feit is wel dat huurders op Aeroparc elkaar versterken, zoals dat ook gebeurt op meer bekende Eindhovense locaties als het TU/e Science Park of de High Tech Campus. Wat jij als huurder wilt is helemaal aan jezelf, maar de zakelijke kansen en mogelijkheden van Aeroparc zijn evident.”

Huidige en toekomstige huurders maken, als ze dat willen, gebruik van tal van gemeenschappelijke delers: het open en ruime Aeroparc-terrein met al zijn faciliteiten dat uitnodigt tot ontmoeten en samenwerken. Zo is er het Crown Business Center, de onvolprezen kroon op Aeroparc. Deze luxueuze kantorenlocatie biedt alle mogelijke services, zoals een ontmoetingscafé, een fijn restaurant, uitmuntende receptie- en secretariaatsdiensten, een auditorium, volop flexwerkplekken en inspirerende vergaderlocaties voor vier tot tachtig personen. Zoek je de buitenlucht, dan bieden de pittoreske patiotuin en de fijne buitentuinen soelaas. Dan is er ook nog prachtige The Factory Sport & Fun. In dit zeer complete sportcentrum kunnen allerlei sporten worden beoefend. Het herbergt tal van speelvelden, fitness- en wellnessruimten en zelfs een NOC*NSF-goedgekeurde indoorbaan. En dankzij de aanwezigheid van Ericsson, van oudsher verbonden aan Aeroparc, bellen en surfen huurders standaard via state-of-the-art IT- en telecommunicatievoorzieningen.

Dan is daar natuurlijk het duurzame karakter van het park. “Op de daken van nagenoeg alle panden bakken de zonnepanelen op mooie dagen in de zon”, zegt Geert-Jan met onverholen trots. “We maken ook werk van laadpalen. Her en der op het park steken ze de kop op, maar binnen afzienbare tijd realiseren we een compleet oplaadpark voor hybride of elektrisch rijden. Huurders en bezoekers die hun auto opladen met zonne-energie van Aeroparc, duurzaam toch? Dat is wat ons betreft nog maar het begin. In een regio die nauw verwant is aan Tesla willen wij op elke duurzame manier helpen de overgang naar schone energie te realiseren.”

Aeroparc biedt bedrijfspanden en kantoorunits in alle maten. Het park bedient huurders die op zoek zijn naar duizenden vierkante meters op- of omslag net zo snel als de eenpitter die twintig voordelig geprijsde meters wil in het luxe Crown Business Center, of de huurder die inspiratie zoekt in een atelierachtige omgeving. Hoewel huurders van divers pluimage zijn, valt de rode draad gemakkelijk te ontdekken. “Wij zien dat Aeroparc zelfbewuste ondernemers trekt die in de toekomst durven kijken”, benadrukt Geert-Jan, “ondernemers die weten dat het ondernemerschap geen statisch gegeven is en dat keuzes gevolgen hebben voor de toekomst. Ook dat is duurzaam denken. Huurders die naar de langere termijn durven te kijken zitten goed bij ons. Wij vragen hen om hun wensen en verwachtingen voor de toekomst bespreekbaar te maken. Ook over het cosmetisch op smaak brengen van het pand, zodat het van begin af aan aansluit bij identiteit en uitstraling, denken wij graag mee. Dat geldt ook voor het huurcontract. Ondernemen op Aeroparc betekent niet dat je per definitie vastzit aan een langlopend huurcontract. Daarom zou ik ook de ondernemer die overweegt om een pand te kopen willen adviseren: laat je licht eens schijnen op huren op Aeroparc. Kijk, vergelijk, onderneem.”

Ondernemers die op zoek zijn naar kantoor- of op- of omslagruimte die klaar is voor de toekomst, toont de oud-prins Carnaval 2015 graag al het moois dat Aeroparc te bieden heeft. De vergelijking met die mooie carnavalsperiode van 2015 gaat hier in elk opzicht op; een carnavalsvoorganger als aanjager om de neuzen van ondernemers (de ‘héndjes’) in duurzame richting (de lucht in) te laten wijzen, die van Aeroparc. Geert-Jan doet het graag, blijft zijn huurders graag van dienst. Het zit hem nu eenmaal in het bloed.

Ondernemen neemt een vlucht op Aeroparc – Ronald Frencken, tekstschrijver Eindhoven

Neem contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg Ronald Frencken

Ontvang nieuwe blogs direct in je inbox