Denken in kansen, acteren naar mogelijkheden

Möbius GroepDit artikel  verscheen in editie 3 van Eindhoven Business, juli 2016.

Wie zijn bedrijf vernoemt naar een beroemd wiskundig genie dat de oneindige Möbiusband heeft beschreven, brengt een boodschap. Zulke mensen zijn Frank van de Wouw en Rian van Bussel. Met Möbius Groep bieden zij nieuw perspectief aan mensen die in hun werksituatie een vastgelopen pad ervaren. “Leven is leren, leren is leven. Het is een oneindig proces.”

Frank en Rian zijn mensen die verbinden. Samen met opdrachtgevers en cliënten, in de regel voornamelijk ondernemers en particulieren, zetten zij in op tijdelijke werkgelegenheidsprojecten. Ga je kort door bocht dan zou je kunnen zeggen dat Möbius Groep de opdrachtgever die voor de duur van een project ondersteuning nodig heeft, vooruit helpt met medewerkers. Maar dan snij je de randjes af. Dat is jammer. Het is juist de boodschap en de unieke manier van werken die zorgt voor die inspirerende klik en het verhaal over tevreden opdrachtgevers en cliënten die zich vaak na lange tijd weer gewaardeerd voelen.

Cabaretière Dorine Wiersma zag het goed toen zij de Möbius Song schreef. In haar lofzang weet zij met fijn aaneengeregen woorden het hart van Möbius Groep te schetsen. Het hele lied is te beluisteren op mobiusgroep.nl:

‘Kijken, voeden, denken, doelen
vormen vinden voor een vraag’

“Maar al te vaak kloppen cliënten bij ons aan”, zegt Frank. “Vaak zijn ze gepokt en gemazeld door een arbeidsmarkt die ze op een bepaald moment resoluut heeft uitgespuwd. De praktijk is namelijk dat je met een gat in je cv door werkgevers vaak met argusogen wordt bekeken. Ook uitzendbureaus maken zich daar schuldig aan. Het komt regelmatig voor dat mensen die een uitkering krijgen zich niet eens kunnen inschrijven voor uitzendwerk. Ze dragen het haast onuitwisbare stempel dat ze niet gemotiveerd zijn om te werken omdat ze een uitkering genieten. ‘Te lang uit de roulatie’, luidt dan het vooroordeel. Afgeschreven, klaar. Terwijl die mensen vaak juist wel graag willen werken en van betekenis willen zijn in de maatschappij.”

Op het moment dat een werkzoekende niet meer wordt beoordeeld op kwaliteiten maar op de heersende mores, dan is het hek van de dam. Rian: “Die mores kan schrijnend zijn. Denk aan afgewezen worden op leeftijdsgronden. Hoe hard is dat? Vaak wordt een ander op feitelijk niet legitieme gronden geschikter geacht voor een baan dan jij. De arbeidsmarkt wordt dan al snel akelig en eng. Dat zijn ervaringen die je kunnen raken en je zelfvertrouwen deuken. Met onze werkgelegenheidsprojecten keren wij het tij. Er ontstaat weer perspectief. Het gat in het cv is gedicht en werkgevers hebben weer oog voor de cliënt.”

‘Leren diagnosticeren, observeren in gesprek
programmeren, instrueren, in een bondig tijdsbestek’

Werkgelegenheidsprojecten
In Limburg en Noord-Brabant is Möbius Groep bij ondernemers een interessante partner. De spelregels zijn eenvoudig, de winst enorm. “Möbius Groep is de ideale oplossing voor de ondernemer die een project wil uitrollen waarvoor hij niet voldoende getrainde medewerkers in huis heeft”, zegt Frank. “Werkzaamheden hebben vaak een repeterend karakter en een vakdiploma is niet direct nodig. Denk aan terreinonderhoud, sorteerwerk, schilderwerkzaamheden of productiewerk. Wij bieden die ondernemer de juiste medewerkers tegen tarieven die in de regel veel lager ligt dan die de reguliere uitzendbureaus hanteren.”

Medewerkers op de werkvloer
Möbius Groep rekruteert medewerkers in de regel via gemeentelijke instanties, zoals de afdelingen Sociale Zaken en het UWV. Door vooraf trainingen te geven zorgt Möbius Groep er ook voor dat medewerkers over de juiste praktische vaardigheden beschikken om direct aan de slag te kunnen. Zo werden in het kader van een digitaliseringsproject bij een regionale zorginstelling de door Möbius Groep geplaatste medewerkers vooraf getraind n het digitaliseren en opslaan van data. “Het positieve effect is dan meerledig. De ondernemer weet dat ‘zijn’ project tot in de puntjes wordt geregeld. De verloning en de afdracht van de sociale lasten vindt plaats via Möbius Flex, de administratieve tak binnen Möbius Groep waarmee de medewerker een contract op uitzendbasis heeft. Daar heeft de ondernemer dus geen omkijken naar.”

Omkijken naar de inzetbaarheid van ingehuurde medewerkers hoeft ook niet. Zeker de eerste maanden houdt Möbius Groep op de werkvloer nauw de vinger aan de pols. Belangrijk is immers dat het project van begin af aan soepel blijft draaien. “Wij merken vaak dat dat het geval is. Tenslotte krijgen de medewerkers de kans om te bewijzen dat ze net als een ander gewoon kunnen meetellen in het bedrijfsleven. Dat motiveert. Daarnaast bieden wij opdrachtgever de mogelijkheid om na afloop van het traject uitmuntende krachten in dienst te nemen.”

‘Ben je vastgelopen, dan is er nog altijd hoop
wij breken de weg weer open en ontwarren elke knoop’

Opleidingen voor bedrijfsleven
Behalve werkgelegenheidsprojecten waarbij Möbius Groep medewerkers met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt koppelt aan ondernemers, biedt Möbius Groep het bedrijfsleven ook opleidingen, trainingen en coaching trajecten. Rian: “We doen dat groepsgewijs, dus bijvoorbeeld voor een hele afdeling, of individueel. Onze opleidingen worden afgesloten met een certificaat. Trainingen hebben vaak een pragmatisch karakter; hoe voer ik een goed sollicitatiegesprek met kandidaten, of: hoe zorg ik ervoor dat ik me niet voor het karretje van mijn medewerkers laat spannen? Of hoe groei ik mee met de groei van mijn bedrijf? Dan zijn er nog de coaching trajecten. Die hebben vaak als doel inzicht bieden. Denk aan verlegenheid overwinnen, leiderschap durven tonen of angsten overwinnen, zoals examenvrees. We geven onze cliënten zoveel handvatten mee dat, als ze ooit weer in een dergelijke situatie terechtkomen, geen andere meer nodig hebben.”

“Net als ieder ander maken ook onze cliënten onderdeel uit van een dynamisch systeem. Dat heet ‘leven’”, besluit Frank. “Dit biedt elke dag nieuwe kansen en oplossingen. Dat zijn er dus minstens 365 per jaar. Ontwaar de kansen, zie de oplossingen, zo luidt onze boodschap. Dat is wat wij na vijftien jaar Möbius Groep van onze cliënten hebben geleerd. Want ook wij leren dagelijks nog bij.”

Denken in kansen, acteren naar mogelijkheden – Ronald Frencken, tekstschrijver Eindhoven

Neem contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg Ronald Frencken

Ontvang nieuwe blogs direct in je inbox