Gratis energie voor iedereen

Gratis energie voor iedereen - tekstschrijver EindhovenWat lieten wij ons toch weer beetnemen afgelopen week! Op internet vond je een bijzonder filmpje. Daar werd het einde van alle aardse energieproblemen geclaimd, direct binnen handbereik, voor elk huishouden. Gratis energie voor iedereen, eigenlijk was het te mooi om waar te zijn. Maar dat laatste, dat het té mooi was om waar te zijn, daar wilden wij nog even niet aan.

In het filmpje zagen wij hoe twee handen vaardig aan de slag gingen met een langwerpige witte stekkerdoos: vijf stopcontacten met aarde en een rood aan/uit-knopje aan een witte kabel met stekker. Typisch zo’n stekkerdoos die in elk huishouden te vinden is. Behalve twee handen was daar ook een stem. Die sprak Engels, maar met een zwaar Slavisch accent. Er was daar een man die in zijn gebrekkigste Engels alle moeite deed om ons zijn Grote Geheim toe te vertrouwen. Dat zou onze energierekening tot nul reduceren. Daartoe hoefden wij maar twee dingen te doen. A: de stekker van de stekkerdoos in het stopcontact van de doos zelf steken, en B: het draadje van de ontsteking van een elektrische gasaansteker tegen de massapool van een van de stopcontacten houden. Door nu eenmaal met de ontsteking te klikken zou er in de stekkerdoos eeuwig circulerende elektriciteit ontstaan, zo werd ons gedemonstreerd. Zelf gebrouwen huis-, tuin- en keukenstroom, gratis energie, wie wil dat nu niet?

Wij dat proberen. Een lege aansteker was zo gevonden en gedemonteerd. Toen uur U aanbrak en wij als de gebroeders Wright bij de eerste vlucht van hun Flyer met de ontsteking het elektriciteitswonder in de stekkerdoos tot leven wilden wekken, bleek de deceptie niet eens erg groot. De stekkerdoos bleef morsdood natuurlijk, als elk ander elektrisch apparaat zolang daar niet een serieus voltage op wordt aangesloten.

Achteraf blijken de reacties op het filmpje alle van dezelfde aard: ‘Kan nooit natuurlijk!’, en: ‘Wie zich hierdoor laat beetnemen is niet wijs!’ Ongezellige meningen hoor. Natuurlijk wisten wij diep van binnen dat wij werden beetgenomen. Maar stel je voor: gratis energie! En dat allemaal dankzij een gepensioneerde Slavische mijnheer die ons vanuit zijn grauwe appartementje vijfhoog belangeloos liet delen in zijn geheim. Natuurlijk, als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. Weten wij best. En wij hebben in elk geval geleerd hoe een elektrische gasaansteker werkt. Weet u dat eigenlijk? Vast wel weer natuurlijk. Ongezellig hoor. De volgende keer zijn wij weer van de partij.

Gratis energie voor iedereen – Ronald Frencken

Neem contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg Ronald Frencken

Ontvang nieuwe blogs direct in je inbox