Aanbieding

“En dan neem ik eh tomaat en dan nog eh even kijken…”, zeg ik tegen mezelf als ik voor de soepafdeling sta. Daar is namelijk sprake van een Enorme Aanbieding in Struik-soepen. Maar die geldt pas bij twee blikken. Zulke buitenkansjes mag je niet weigeren. Nooit.

“…kip dan, nee geen kip, romige tomaat…, hm nee ook niet.” Mompeldemompel. Teveel keuze waardoor verminderde besluitvaardigheid. “Wacht Chinese tomaat dat zou kunnen. Ja Chinese tomaat, lekker.” En terwijl ik het blik in mijn mandje zet, zie ik prompt de Chinese heer naast me. Die heeft, heel respectvol, zijn blik naar de grond gericht.

Is er behalve de naam nog echt iets Chinees aan Chinese tomatensoep? En hoeveel Chinezen eten nu eigenlijk Chinese tomatensoep uit blik? Kan iemand mij dat vertellen? Ik denk: niet zoveel.

De Chinese heer naast die bij het horen van mijn monoloog respectvol – of was het nou meewarig? –  naar de grond kijkt, geeft ook al niet thuis. Nog geen mompeltje kan ervan af. Ze lijken altijd zo, tja wat zal ik zeggen, ondoorgrondelijk.

Aanbieding – Ronald Frencken

Neem contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg Ronald Frencken

Ontvang nieuwe blogs direct in je inbox